دانه فندق بعد از تولید و خشک شدن، بخشی از آن به صورت خام وارد بازار می شود و بخشی دیگر به وسیله دستگاهی پوست گرفته می شود و مغز فندق تازه تولید می شود. این کار هم می تواند توسط تولید کننده انجام شود و هم فروشندگانی که این محصول را عمده ای از تولید کننده خریداری می کند. قیمت خرید مغز فندق نسبت به پوست دار آن ممکن است کمی گران تر باشد در عوض استفاده از آن راحت تر است. تولید و توزیع بدون واسطه و عمده خشکبار در کشور یک تجارت پر سود است. ازجمله خشکبار می توان به تولید مغز فندق اشاره کرد. همچنین عرضه مغز فندق مرغوب به طور مستقیم و به صورت عمده توسط عمده فروشان (بنک دار) وارد بازار کشور می شود. مغز فندق مرغوب تا زمانی که بی واسطه در بازار عرضه می شود هم برای عمده فروش و هم برای خریدار سود دارد. اما وجود واسطه باعث افزایش تفاوت قیمت این محصول در بازار شود.
عرضه مغز فندق در کشور
روند عرضه مغز فندوق در کشور بدین شکل است که تاجر به صورت گسترده ای فندق را از تولید کننده می خرد بخشی از مرغوب ترین را صادر و بخشی دیگر را وارد بازار فروش می کند. فروشندگان دیگری نیز این محصول را عمده ای خریداری کرده و با ( پوست گیری، بو دادن و یا مخلوط کردن با دیگر دانه ها) و بسته بندی این محصول در اندازه های کوچکتر شروع به فروش این محصول در فروشگاه ها و خشکبار فروشی ها می کند. فروشگاه های اینترنتی نیز می تواند محل دیگری برای عرضه ارزان ترین مغز فندق باشد.
فروشندگان بدون واسطه مغز فندق در ایران
فروشندگان هم می توانند بدون واسطه مغز فندق را در بازار ایران توزیع کنند و هم این که محصولات خود را به واسطه یا دلال بفروشند که مسلما راه اول هم برای فروشنده و هم خریداران مقرون به صرفه تر است. در این حین نیز برخی فروشندگان مغز فندق نیز هستند که از طریق فروشگاه های آنلاین اقدام به توزیع مستقیم مغز فندق عمده می کنند.
خرید مغز فندق از چنین فروشگاه یا فروشندگانی باعث صرفه جویی در هزینه تمام شده برای خریدار می شود.
خرید عمده مغز فندق در کشور
برای خرید عمده مغز فندوق در کشور باید به مراکز فروش و عمده فروشان مراجعه کرد. هم چنین امروزه عمده فروشان در سراسر کشور به صورت اینترنتی نیز مغز گردو های خود را در شهر های دیگر به فروش می رساند که به خاطر وقت کم و هزینه کمی که از خریدار می گیرد بین خریداران این روش محبوبیت خاصی پیدا کرده است.
فروشگاه اینترنتی ما از جمله این فروشگاه هاست که به صورت مستقیم و بدون واسطه مغز فندق تازه و مرغوب را از تولید کننده می گیرد و به دست مصرف کننده در هر شهری از ایران یا جهان می رساند.
بازار بزرگ فروش مغز فندق در تهران
مغز فندق در بازار بزرگ این کالا در تهران ممکن است با قیمت های مختلفی به فروش برسد. علت های مختلفی برای این تفاوت قیمت در بازار بزرگ فروش مغز فندق است اولین و مهم ترین آن وجود دلال و واسطه، که گردش چند دست فندق توسط دلالان روی قیمت نهایی این محصول تاثیر می گذارد دومین عامل نوسانات اقتصادی در بازار این کالا است که باعث می شود قیمت فندق ثابت نماند و به مرور افزایش پیدا کند.
تفاوت های انواع مغز فندق
اگر مغز فندق های مختلف که در شهر های متفاوت کشت می شود را در کنار هم قرار دهیم تفاوت معناداری از لحاظ ظاهری و اندازه آن ها دیده نمی شود از لحاظ خواص خوراکی و دارویی نیز هم چنین است. از انواع مغز فندق به شکل خام، بو داده، و همچنین روغن استفاده می شود. مغز فندق برای سلامت قلب مفید است. هم چنین برای تقویت معده، کبد و کسانی که فعالیت فکر زیادی دارند بسیار مفید است.