عرضه کننده بادام زمینی و فندق ایرانی بهترین و با کیفیت ترین این محصولات را به بازار وارد می کند. بادام زمینی و فندق درجه یک در استان گیلان تولید و برداشت می شود. این محصولات دارای طعم و مزه منحصر به فردی می باشند که در سر تا سر ایران به فروش می رسند.
چند مورد از خاصیت های اعجاب انگیز بادام زمینی
بادام زمینی با نام های متعددی به نام پسته شامی، بادام کوهی و پسته زمینی شناخته می شود. این محصول دارای خاصیت های زیادی می باشد که در ادامه به چند مورد از خواص اعجاب انگیز آن اشاره می کنیم:
- سلامت قلب: به دلیل موجود مواد معدنی همچون نیاسین، منگنز، اسید اولئیک، مس و داشتن انواع آنتی اکسیدان ها مثل رسوراترول برای سلامت قلب مفید می باشد و خطر ابتلا به امراض قلبی را کاهش می دهد.
- کاهش ابتلا به سنگ صفرا: طبق مطالعاتی که در آمریکا انجام شده متوجه شده اند که مصرف بادام زمینی از ابتلا به سنگ صفرا پیشگیری می کند. بیشتر سنگ های کیسه صفرا از کلسترول تشکیل شده اند گمان می رود که به دلیل اثرات کاهنده کلسترول موجود در بادام زمینی است که خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا با مصرف آن کم می شود.
- سلامت و جوان سازی پوست: به دلیل وجود میزان قابل توجهی از ویتامین سی، منیزیم و اسید های چرب کلاژن پوست را افزایش می دهد و سبب رفع چین و چروک می گردد.
خاصیت بادام زمینی بیش از این موارد می باشد که ما به برخی از آن اشاره نمودیم.
تاثیر بادام زمینی در افزایش شیر خانم های شیرده
مواد غذایی متعددی برای افزایش حجم شیر برای مادران شیرده وجود دارند که بادام زمینی هم جزء این دسته از مواد می باشد. طبق تحقیقات و آزمایشات انجام شده گیاه بادام زمینی دارای 30 الی 35 درصد روغن می باشد. یکی از مزیت های روغن این گیاه آن است که کلسترول یا چربی خون را افزایش نمی دهد.
روغن این گیاه چربی را متعادل می کند و روغن سبک و مقوی محسوب می شود و حاوی 50 درصد پروتئین می باشد. مصرف بادام زمینی در خانم های شیرده باعث تحریک غدد تولید شیر می گردد و به این ترتیب حجم شیر را افزایش می دهد.
از آن جایی که بادام زمینی دارای پروتئین زیادی می باشد، با مصرف آن توسط خانم های شیرده، پروتئین آن جذب خون می شود و از همین طریق به شیر آن ها وارد می گردد. همچنین در طی مطالعه ای که در آمریکا انجام شد مادرانی که در طی دوران شیردهی بادام زمینی مصرف کرده بودند کودکانشان نسبت به بادام زمینی آلرژی پیدا نکرده اند.
میزان مصرف بالای سالانه بادام زمینی درجه یک ایرانی
منشا گیاه بادام زمینی مربوط به آمریکای جنوبی می باشد. این گیاه دارای حدود 100 گونه مختلف می باشد. بادام زمینی در دسته گیاهان روغنی قرار دارد و در نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری کشت می شود.
میزان تولید بادام زمینی در کل جهان 29 میلیون تن است. بیشترین تولید این محصول در کشور چین می باشد و ایران رتبه 62 ام را در تولید بادام زمینی دارد. میزان مصرف سالانه خشکبار در ایران حدود 4 برابر میانگین مصرف در جهان می باشد.
طبق آماری که در سال های گذشته داده شده میزان مصرف سالانه بادام زمینی در کشور حدود 30 هزار تن می باشد که در آن زمان به دلیل کمبود تولید نسبت به مصرف این محصول از کشور های چین و هند به صورت قاچاق وارد کشور می شد.
بیشترین میزان کشت و کار بادام زمینی درجه یک ایرانی مربوط به استان گیلان و شهرستان آستانه اشرفیه می باشد. دلیل این موضوع به خاطر داشتن خاک حاصلخیز می باشد و توانسته توجه متقاضیان این محصول را به خود جلب نماید.
تفاوت بادام زمینی بو داده با خام در چیست؟
بادام زمینی جزء مغز های است که در آجیل هم استفاده می شود. به طور معمول بو دادن آجیل برای بهبود طعم و عطر آن انجام می شود. علاوه بر این موضوع عمل بو دادن گاهی برای جدا کردن پوست مغزیجات از آن هم به کار برده می شود که برای بادام هندی مرسوم می باشد.
در صورتی که بخواهیم تفاوت بادام زمینی بو داده و خام را بررسی کنیم باید به نکات زیر اشاره نماییم:
- از نظر ساختار ترکیبات شیمیایی و رنگ متفاوت هستند.
- کالری و چربی بادام زمینی بو داده مقداری بیشتر از بادام زمینی خام است. با این حال مقدار کربوهیدرات و پروتئین یکسانی دارند.
- میزان رطوبت در نمونه بود داده کمتر از خام است که همین امر در وزن آن هم تاثیر دارد به طوری که بادام زمینی بو داده به نسبت نوع خام خود وزن کمتری دارد.
- بو دادن موجب تخریب اسید های چرب اشباع نشده در بادام زمینی می گردد. نقش این چربی ها در کاهش کلسترول است که از حملات قلبی جلوگیری می کند.
- بادام زمینی بو داده بیشتر از بادام زمینی خام در معرض فساد می باشد.
- آنتی اکسیدان های موجود در بادام زمینی در اثر بو دادن کاهش می یابند. در نتیجه بادام زمینی خام آنتی اکسیدان بیشتری دارد. البته همه آنتی اکسیدان ها دست خوش تغییر نمی شوند و برخی از آن ها مثل لوتئین و زیگزانتین بدون تغییر باقی می مانند.
- میزان ویتامین E، ویتامین B1 و کارتنوئید ها نیز در اثر بو دادن کاهش پیدا می کنند. اما ویتامین B2 تغییری نمی یابد.
- طی بو دادن واکنشی به نام واکنش میلارد در بادام زمینی ایجاد می شود که سبب به وجود آمدن ترکیبی به نام آکریل آمید می شود که در سرطان زایی برای انسان خاصیت بالقوه دارد. البته این مورد بیشتر در مغزیجاتی که حاوی اسید آمینه آسپارژین هستند رخ می دهد مثل بادام.
- احتمال دارد که بادام زمینی حاوی عوامل بیماری زا مثل باکتری باشد که در اثر بو دادن از بین می رود. بنابراین از این نظر بادام زمینی بو داده سالم تر می باشد.
تصور می شود بود دادن همراه با روغن موجب افزایش چربی بادام زمینی می گردد این در حالی است که این محصول به اندازه ای چربی دارد که توانایی جذب چربی بیشتر را ندارد.
فندق خام مناسب ترین آجیل برای افراد دیابتی
فندق خام دارای خواص و ارزش غذایی فراوانی می باشد. همین خواص موجب می شود که فندق بهترین خوراکی برای پیشگیری از بسیاری از بیماری ها شناخته شود. به طور میانگین در هر 28 گرم فندق حدود 20 عدد مغز یافت می شود.
این میزان فندق حاوی مقادیر زیر می باشد:
- 17 گرم چربی
- 5 گرم کربوهیدرات
- 4 گرم پروتئین
- حدود 2 گرم آب
فندق مناسب ترین آجیل به دلیل داشتن پروتئین، املاح ضروری، بتاسیتوسترول، کربوهیدرات، ویتامین و روغنی خاص به نام اسید اولئیک است. حدود 60 الی 70 درصد از فندق حاوی روغن می باشد. که این روغن دارای خواص اعجاب انگیزی است.
بیماری دیابت یکی از خطرناک ترین بیماری های حال حاضر است، که با مصرف برخی مواد غذایی قابل کنترل می باشد. یکی از فواید اسید اولئیک موجود در فندق کنترل قند خون است که برای افراد دیابتی امری بسیار ضروری می باشد. به همین دلیل مصرف این ماده غذایی به افراد دیابتی توصیه می گردد.
به غیر از این مورد اسید اولئیک کلسترول خون را به میزان 2/26 درصد کاهش می دهد. همچنین این روغن موجب افزایش آپوپروتئین A-1 و کاهش آپوپروتئین B می گردد. آپوپروتئین A-1 مفید برای پیشگیری از بیماری های عروق سیاهرگ است که با این ترکیب به میزان 25 درصد افزایش می یابد، در حالی که آپوپروتئین B برای برن مضر است و این ترکیب آن را به میزان 5/7 درصد می کاهد.
طرز تهیه بادام زمینی و فندق بو داده در منزل
به طور کلی آجیل که شامل انواع مغزیجات اعم از بادام زمینی، فندق، پسته و … می باشد جزء آن دسته از تنقلات می باشد که در صورت نگهداری در شرایط نا مناسب مثل رطوبت و گرمای زیاد آلودگی قارچی پیدا می کند.
با ورود این قارچ به درون مغز ها سم آفلاتوکسین را ایجاد می کند که در صورت مصرف انسان عوارض جبران ناپذیری را به دنبال دارد. متاسفانه عده ای از فروشندگان آجیل های مانده و فاسد خود را بو می دهند و با مخلوط کردن آن ها با سایر مغز ها آن را به فروش می رسانند.
همین امر ایجاب می کند که افراد در صورت امکان خودشان آجیل مورد مصرف خود را بو دهند. به این منظور بهتر است که مغز ها را با پوست و به صورت خام تهیه کنید و در خانه آن ها را بو دهید. طرز تهیه بادام زمینی و فندق بو داده به شرح زیر می باشد:
مواد لازم شامل بادام زمینی و فندق خام، نمک در ازای هر 500 گرم مغز نصف قاشق سوپ خوری، آب در ازای هر 500 گرم مغز 1 لیوان، آب لیمو یا آب غوره در ازای هر 500 گرم مغز 2 الی 3 قاشق سوپ خوری و ادویه دلخواه به میزان دلخواه.
طرز تهیه:
بادام زمینی و فندق را با پوست شسته و داخل ماهیتابه ریخته، سپس آب، نمک و آب لیمو یا آب غوره را با هم مخلوط کرده و به آن اضافه کنید. پس از تبخیر شدن تمام آب موجود در آن بادام زمینی ها و فندق ها را در ماهیتابه دیگر تفت داده و مرتب آن را هم بزنید تا خشک و برشته شوند.
علت تعویض ماهیتابه این است که نمک طی تبخیر آب کف ماهیتابه رسوب می کند و در صورتی که روی حرارت بماند می سوزد. پس بهتر است ماهیتابه عوض شود تا محصول نهایی خوشرنگ تر باشد.
در صورتی که قصد دارید این عملیات را در فر انجام دهید لازم است که ماهیتابه را در طبقه وسط فر با حرارت ملایم و به مدت یک ساعت قرار دهید و چندین مرتبه آن را هم بزنید تا به طور یکنواخت بو داده شوند.
این عمل در مایکروفر هم قابل انجام است به طوری که ماهیتابه را بدون درپوش به مدت 4 دقیقه و با قدرت 900 وات در آن قرار داده و یک بار آن ها را در طی این مدت هم بزنید. سپس دانه ها را خارج کرده و پس از سرد شدن در صورتی که همچنان رطوبت داشتند به مدت 1 الی 2 دقیقه با همان قدرت 900 وات در مایکروفر بگذارید تا کاملا برشته شوند.
فندق بهترین خوراکی خوشمزه در بین کودکان
به طور کلی خوردن آجیل برای همه افراد و به ویژه کودکان به دلیل آن که در سن رشد هستند بسیار مفید می باشد. یکی از اجزای تشکیل دهنده آجیل فندق است که به چندین دلیل فندق خوراکی کودکان در حال رشد به حساب می آید:
- مصرف فندق به رشد ذهنی و جسمی کودکان کمک می کند. این مهم به دلیل وجود پروتئین، فیبر و وجود چربی های سالم در آن می باشد. به علاوه فندق سرشار از آنتی اکسیدان می باشد که برای سلامتی بسیار مفید است. با مصرف روزانه چند عدد فندق مواد مغذی مورد نیاز بدن کودکان شامل پروتئین، آهن، فیبر، کلسیم، منیزیم، ویتامین C، ویتامین E، روی و ویتامین B6 تامین می گردد.
- با خوردن فندق انرژی لازم در طی روز برای کودکان تامین می گردد. استفاده از فندق می تواند جایگزین مناسبی برای میان وعده های مضری که در تبلیغات به آن می پردازد باشد. زیرا علاوه بر این که ماده طبیعی می باشد و دارای خواص زیادی است انرژی لازم برای فعالیت های روزانه کودکان را تامین می نماید.
- با مصرف این مغز کودکان دچار اضافه وزن نخواهند شد. با مصرف این ماده کودکان کمتر به سراغ سایر تنقلات نا سالم می روند. از طرفی فندق به دلیل داشتن فیبر زیاد از بالا رفتن کلسترول خون کودکان نیز جلوگیری می کند.
- مصرف فندق به سلامت قلب کودکان کمک شایانی می کند. فندق نیز مانند سایر مغزیجات دارای اسید های چرب غیر اشباع می باشد که به سلامت قلب کمک شایانی می کند. با مصرف این ماده در کودکی ریسک ابتلا به بیماری های قلبی در کودکان کاهش می یابد. باید خاطر نشان کرد که بیشتر بیماری های قلبی ناشی از رژیم نامناسب افراد در کودکی می باشد.
- فندق به رشد بهتر استخوان ها کمک می نماید. مصرف فندق علاوه بر این که به سلامت استخوان کمک می کند از پوکی استخوان در آینده نیز پیشگیری می نماید. در هر 100 گرم فندق حدود 11 درصد کلسیم وجود دارد.
- فندق به دلیل داشتن املاح و ویتامین هایی که دارد موجب عملکرد بهتر مغز کودکان نیز می شود. که به دلیل وجود ویتامین B موجود در آن است که برای تولید سلول های خونی نیز مفید می باشد.
- سبب تقویت سیستم ایمنی کودکان می گردد که از بروز سرطان در آن ها جلوگیری می کند.
- به دلیل داشتن ویتامین E به بهبود عملکرد عضلات کودکان کمک می کند.