ارزش تولید فندق بسیار بالاست و با توجه به خواص فراوان آن در دسته خشکبارهایی هایی با ارزش بالا و گران قیمت طبقه بندی می شود. مرکز تولید فندق در ایران مناطق اشکورات واقع در شهرستان رودسر گیلان می باشد. کاشت فندق در مازندران در ارتفاعات جواهرده رامسر و همچنین مناطقی از الموت قزوین بسیار رونق دارد. کاشت فندق در منزل نیز یکی از روش های تهیه فندق می باشد.
راهنمای خرید فندق با کیفیت بالا در کشور
پیش زمینه تولید فندق با کیفیت، آب و هوای سرد و خنک می باشد. مناطقی از کشور مانند اشکورات رحیم آباد رودسر و همچنین بخش هایی از ییلاقات قزوین مناسب ترین و با کیفیت ترین دانه های فندق را به بازار عرضه می کند و سالانه صادرات گسترده ای به کشور های جهان از این مناطق گسیل می شود.
برای اطمینان از کیفیت فندق پیشنهاد می شود مغز فندق را خریداری کنید، زیرا از کیفیت آن اطمینان حاصل خواهید کرد. همچنین مصرف آن با توجه به سختی و مقاومت زیاد پوست فندق بسیار ساده تر خواهد بود و لذت بیشتری دارد.
مراکز خرید و فروش فندق در تهران
در تهران قدیم مراکز عمده خرید خشکبار در بازار تهران و بازار چهارسوق خلاصه می گردید. البته هنوز هم بسیاری از مردم برای خرید فندق و سایر خشکبار ها به این دو بازار می روند زیرا از کیفیت و قیمت آن اطمینان دارند.
امروزه وب سایت های فراوانی وجود دارد که به راحتی می توانید با مراجعه به آن فندق مورد نظر خود را از طریق آن ها تهیه نمایید. هم چنین سراسر تهران از جنوب تا شمال که قدم بگذارید مراکز خرید و فروش فراوانی را مشاهده خواهید نمود، که به راحتی نیاز های فندقی شما را فراهم خواهد نمود.
بازرگانی فروش فندق
بازرگانی فروش فندق به عنوان بنگاه های خرید و فروش و واسطه میان خریدار و فروشنده و صادرکننده و وارد کننده عمل می کند. واردکنندگان از طریق این بازرگانی های فروش فندق سعی در معامله با بهترین کشور صادر کننده را دارند تا محصولات با کیفیت و مرغوب تری را وارد نمایند.
ازین رو این بازرگانی های فروش نقش بسیار مهمی را در بازار تجارت کالا بر عهده دارند.
کشور های وارد کننده فندق
اروپا بزرگترین واردکننده فندق می باشد. و فرصت مناسبی را برای صادرکنندگان این محصول مانند ایران و ترکیه فراهم آورده است که محصولات خود را به فروش برسانند. هلند، آلمان، فرانسه و انگلستان در صدر این کشورها قرار دارند.
فندق علاوه بر خواص بسیار زیادی که دارد، دارای طول عمر زیادی می باشد و تا مدت ها در دمای اتاق قابل استفاده خواهد بود و نیازی به فریز کردن ندارد. همین امر موجب شده است که تقاضای آن در کشور های اروپایی که زمینه، زیرساخت و شرایط اقلیمی مناسب برای تولید این محصول را ندارند بسیار زیاد باشد، به طوری بیش از یک سوم این محصول به کشورهای اروپایی صادر می شود. می توان گفت یکی از مهمترین صادرات بعد از صادرات نفتی در جهان همین صادرات خشکبار می باشد.
عرضه مستقیم فندق در کشور
کلسیم، آهن، روی، پتاسیم، انواع ویتامین های B و ویتامین E که برای بدن ضرورت دارند در دانه های فندق نهفته است. فندق در نقاط مختلف کشور به تولید کنندگان فندق بستگی دارد.
تولید کننده بایستی از دانش کافی در خصوص کاشت فندق، نحوه ابیاری درخت فندق، زمان برداشت فندق، روش نگهداری فندق تازه بهره مند باشد تا بتواند میزان باردهی درخت فندق را افزایش دهد.
متوسط باردهی درخت فندق را بعد از ۵ الی ۶ سال می توان تخمین زد، زیرا تا قبل از سال ۵ام معمولا فقط گل دهی صورت می گیرد.
قطعا قیمت خرید فندق از تولید کنندگان آن بسیار مقطوع و مناسب تر می باشد و بدون واسطه صورت می گیرد، و عرضه آن به بازار کشور با استقبال زیادی رو به رو می شود. اخیرا کاشت فندق در منزل نیز پا به عرصه تولید نهاده است.
ازین رو حمایت از تولید و تولید کننده بایستی توسط تمامی ارگان ها و سازمان ها، به خصوص سازمان جهاد کشاورزی در اولویت باشد.